Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   DIPLOMAŢIA: CARIERĂ SAU RECOMPENSĂ POLITICĂ? IMPORTANŢA EVITĂRII ETICHETĂRII NEGATIVE / DIPLOMACY: CAREER OR POLITICAL REWARD? THE IMPORTANCE OF AVOIDING NEGATIVE LABELLING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Diplomaţia: carieră sau recompensă politică? Importanţa evitării etichetării negative. În contextul în care relaţiile internaţionale determină într-o manieră mai mult sau mai puţin discretă direcţia evenimentelor lumii, evaluarea şi tratarea acestora în consecinţă, rolul relaţiilor diplomatice şi al soft-power-ului se dovedeşte a fi de o importanţă semnificativă în evitarea etichetării negative şi a stereotipurilor, asigurând astfel deschidere spre colaborare peste graniţe. Această lucrare tratează diplomaţia în termeni de carieră elitistă sau, dimpotrivă, recompensă politică pentru personajele active politic, punând accent pe recentele ştiri de la nivel european cu privire la carnea de cal etichetată greşit şi vândută în supermarket-urile britanice drept carne de vită şi pe interviul, controversat din punct de vedere lingvistic, acordat de Excelenţa Sa Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, la postul de televiziune CNN în apărarea României.

Cuvinte cheie: diplomaţie, relaţii internaţionale, stereotipuri, comunicare, etichetare negative.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă