Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2004  
         
  Articol:   RECENZII - VIRGILIU FLOREA, M. GASTER & AGNES MURGOCI - AVOCATI IN MAREA BRITANIE AI CULTURII POPULARE ROMÂNEŞTI.

Autori:  CRISTINA PETRUŢ.
 
       
         
  Rezumat:  Un eveniment nesemnalat este cartea profesorului Virgiliu Florea, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, "M. Gaster & Agnes Murgoci - Avocaţi în Marea Britanie ai culturii populare româneşti", (cu titlul în limba engleză "Advocates in Great Britain of Romanian Popular Culture"), apărută la Editura Fundaţiei pentru Studii Europene, Cluj, 2003. Cartea, de un bogat interes documentar, oferă cititorului prilejul de a beneficia de o amplă documentaţie, înlesnind relevarea dimensiunii spirituale a celor care se convertesc pentru o clipă din marele timp în ambasadori spirituali ai României peste hotare.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă