Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   SPAȚII LIMINALE ȘI SINELE ECOMORFIC ÎN POVESTIRILE LUI ALISTAIR MACLEOD * LIMINAL SPACES AND THE ECOMORPHIC SELF IN ALISTAIR MACLEOD’S NOVA SCOTIAN NARRATIVES.

Autori:  OCTAVIAN MORE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2021.1.19

Published Online: 2021-03-20
Published Print: 2021-03-30
pp. 265-280


FULL PDF

REZUMAT: Spații liminale și sinele ecomorfic în povestirile lui Alistair MacLeod. Pornind de la observația că Insula Cape Breton, cadrul natural tipic al povestirilor lui Alistair MacLeod, este o „zonă de frontieră” situată la intersecția unor elemente complementare (trecut - prezent, tradiție - individualitate, oameni – mediu înconjurător), această lucrare propune o discuție generală a liminalității în opera autorului, precum și o lectură atentă a două dintre creațiile sale, „Drumul către Rankin Point” și „Insula”, pentru a evidenția modul în care un sine relațional, ecomorf, apare în urma unor întâlniri simbolice care duc la reevaluarea poziției subiectului în raport cu mediul său biologic și cultural.

Cuvinte cheie: Alistair MacLeod, Cape Breton, liminalitate, zone de frontieră, ecomorfism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă