Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   CU CONSTANTIN NOICA, DESPRE LITERATURĂ ŞI CRITICĂ LITERARĂ / WITH CONSTANTIN NOICA, ON LITERATURE AND LITERARY CRITICISM.

Autori:  MAGDA WÄCHTER.
 
       
         
  Rezumat:  
Cu Constantin Noica, despre literatură şi critică literară. Studiul de faţă analizează opiniile exprimate de Constantin Noica în publicistica sa din perioada interbelică pe marginea literaturii şi a criticii literare. Rezervat faţă de fenomenul literar-artistic în genere, filosoful se dovedeşte totuşi a fi un critic avizat, un excelent eseist şi chiar un polemist redutabil. De altfel, întreaga sa operă va fi apreciată, atât de criticii literari, cât şi de filosofi, pentru calităţile sale literare, într-un moment când discursul filosofic însuşi tinde a-şi asuma chipul literarităţii.

Cuvinte cheie: Constantin Noica, literatură, critică literară, filosofie, modernitate, artă, generaţie, negativism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă