Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   “PERSPECTIVA CARE AR FI POTRIVITĂ.” VEDEREA CINEMATICĂ A LUI WALLACE STEVENS / “THE OUTLOOK THAT WOULD BE RIGHT.” WALLACE STEVENS’S CINEMATIC VISION.

Autori:  OCTAVIAN MORE.
 
       
         
  Rezumat:  
“Perspectiva care ar fi potrivită.” Vederea cinematică a lui Wallace Stevens. Pornind de la premisa că o trăsătură fundamentală a artei moderniste constă în convergența unor variate moduri expresive și tehnice, în lucrarea de față ne propunem să examinăm un segment de texte din opera lui Wallace Stevens în care viziunea și metoda poetică se intersectează cu principiile montajului cinematografic, cu scopul de a demonstra prezența constantă în opera acestuia a unei forme specifice de “vedere”, utilizate în abordarea unei suite de probleme de natură epistemologică și estetică.

Cuvinte cheie: Wallace Stevens, cinema, montaj, pictură, percepție, modernism.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă