Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   ”AM ÎNCETAT SĂ VISĂM”: JULIE OTSUKA ȘI POVEȘTILE (NE)SPUSE ALE MIRESELOR PRIN CORESPONDENȚĂ / “WE STOPPED DREAMING”: JULIE OTSUKA’S (UN)TOLD STORIES OF PICTURE BRIDES.

Autori:  CRISTINA CHEVEREȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  
”Am încetat să visăm”: Julie Otsuka și poveștile (ne)spuse ale mireselor prin corespondență. Pornind de la elogiatul roman din 2011 al scriitoarei Julie Otsuka, Buddha din podul casei, lucrarea de față va analiza fenomenul mireselor prin corespondență drept comerț cu vieți, identități, emoții și așteptări, oferind un viu portret al confruntării protagonistelor cu exploatarea, abuzul, discriminarea și înșelătoria.

Cuvinte cheie: Visul American, voce colectivă, imigrație, japonezi, legislație, căsătorie, mirese prin corespondență, context socio-istoric.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă