Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   OMAGIU LUI THEODORE ROSZAK. FACEREA UNEI CONTRACULTURI / A TRIBUTE TO THEODORE ROSZAK. THE MAKING OF A COUNTERCULTURE.

Autori:  ŞTEFAN BORBÉLY.
 
       
         
  Rezumat:  
Omagiu lui Theodore Roszak. Facerea unei contraculturi. Profesorul American Theodore Roszak (1933 – 2011) este îndeobşte creditat cu inventarea cuvântului “contracultură”, deşi cartea sa de referinţă din 1969, The Making of a Counter Culture (Facerea contraculturii) ortografiază separat cele două cuvinte. Astăzi, cartea ne apare ca fiind opera de pionierat a unui sociolog mai degrabă circumspect, care admite, e drept, legitimitatea revoltelor studenţeşti din anii 1960, dar se şi distanţează de incandescenţa lor cu obiectivitatea rece a unui observator academic.

Cuvinte cheie: contracultură, anii 1960, Theodore Roszak.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă