Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   EXPLORAREA MEMORIEI ÎN PĂSĂRILE GALBENE DE KEVIN POWERS / REVERSING ABSENCE. THE EXPLORATIONS OF MEMORY IN THE YELLOW BIRDS BY KEVIN POWERS.

Autori:  AMELIA PRECUP.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbphilo.2017.1.12

Published Online: 2017-03-24
Published Print: 2017-03-31

FULL PDF

Explorarea memoriei în Păsările galbene de Kevin Powers. Păsările glbene de Kevin Powers este considerat printe cele mai bine scrise romane contemporane de război. Romanul se conturează în jurul amintirilor lui John Bartle, soldat care caută strategii de acceptare a morții lui Murph, camaradul său de arme, atât prin reexaminarea unor episoade ce s-au petrecut pe front, cât și prin sondarea nivelului propriu de culpabilitate, de oboseală psihică și morală, după întoarcerea acasă. Rememorarea este centrală întregului proces și, în consecință, preocuparea principală a acestei lucrări este de a analiza explorarea multilaterală a memoriei ca strategie de creare a unui spațiu de reconciliere cu trecutul și de gestionare a evenimentelor traumatice.

Cuvinte cheie: literatură de război, Kevin Powers, Păsările galbene, războiul din Irak, memorie, sens, reprezentare, suferință, culpabilitate.


WORKS CITED


Bruner, Jerome. Acts of Meaning. Cambridge, MA and London, UK: Harvard University Press, 1990.
Burnside, John. “The Yellow Birds by Kevin Powers - Review.” The Guardian 31 August 2012. Web. 9 August 2016.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă