Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   ÎNCORPORAREA CONCERTELOR BAZATE PE EXPERIENŢĂ ÎN EDUCAŢIA PUBLICĂ / INCORPORATING EXPERIENCE-BASED CONCERTS INTO PUBLIC EDUCATION.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   De ani, chiar zeci de ani observăm peste tot pe glob faptul că spectatorii concertelor de muzică clasică prezintă o tendinţă de scădere. Nu numai pe mine mă preocupă demult gândul, cum poate fi oare muzica clasică făcută să fie îndrăgită de generaţia tânără. Educaţia publicului ocupă tot mai mult un loc central în politica de program a organizatorilor de concerte şi a formaţiilor profesionale de interpreţi. Scopul concertelor de o impresie vizionară inovativă este acela de a completa educaţia socială în cadrul educaţiei muzicale a copiilor de vârstă şcolară, făcându-le cunoscută arta audiţiei muzicale. Misiunea medieri muzicii este revelarea valorilor muzicii clasice, acesta fiind scopul comun al interpretului şi al receptorului, deoarece legătura lor se sprijină pe reciprocitate. Identificăm analiza obiceiurilor de audiţie muzicală, nu numai ca un consum de cultură, ci ca o problemă de ştiinţă a educaţiei, în care primeşte un rol evident întrebarea şi metodica educaţiei muzicale şi a educaţiei auditorului muzical, în scopul căreia interesul nostru este acela de a forma o atitudine adecvată de receptor, respectiv dezvoltarea competenţelor de auditor. Am analizat, cum poate fi întregită educaţia copiilor şcolari prin transmisii muzicale eficiente, cu ajutorul pedagogiei de concert, prezentându-le arta audiţiei muzicale.

Cuvinte cheie: educaţie muzicală, pedagogie muzicală, pedagogie de concert, audiţie muzicală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă