Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2014  
         
  Articol:   DESĂVÂRŞIREA PROCESULUI DE ROMÂNIZARE ŞI INFLUENŢA ACESTUIA ASUPRA VIEŢII MUZICALE DIN MOLDOVA / THE PERFECTING OF THE ROMANIZATION PROCESS AND ITS INFLUENCE ON THE MUSICAL LIFE IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   Istoria spirituală a Moldovei este definitiv marcată de o artă muzicală originală străveche, încorporată într-o infinită gama afectivă. Adăugate melosului popular, cu rădăcini în cea mai îndepărtată preistorie şi antichitate, noi straturi muzicale s-au structurat de-a lungul timpului, înmulţind şi diversificând mereu peisajul sonor. Muzica bizantină ţine locul părţii integrante din trecutul de artă şi cultură al Moldovei. Ea a fost pista de pornire şi dezvoltare a muzicii sacre româneşti. Făcând parte din trecutul cultural al românilor, s-a dezvoltat şi s-a transmis în spiritul tradiţional etniei.

Cuvinte-cheie: Muzica bizantină, procesul de românizare, Moldova, muzica sacră, artamuzicală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă