Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   EFECTE SONORE ŞI ELEMENTE DE NOTAŢIE MUZICALĂ NOVATOARE ÎN LUCRAREA „BLACK ANGELS” PENTRU CVARTET DE COARDE ELECTRIC DE GEORGE CRUMB / INNOVATIVE SOUND EFFECTS AND ELEMENTS OF MUSIC NOTATION IN GEORGE CRUMB’S “BLACK ANGELS” FOR ELECTRIC STRING QUARTET.

Autori:  TUDOR FERARU.
 
       
         
  Rezumat:  Articolul aduce în discuţie ideile componistice revoluţionare şi elementele de notaţie muzicală extrem de novatoare utilizate de către George Crumb în cvartetul său inedit. Studiul se concentrează asupra tehnicilor de execuţie neconvenţionale care singularizează această lucrare. Compoziţie muzical-teatrală, „Black Angels” reflectă spiritul avangardei americane, reprezentând în acelaşi timp un manifest artistic împotriva războiului şi a terorii. Nu în ultimul rând, articolul face o tentativă de familiarizare a cititorului cu un univers sonor bizar, la limita realizărilor din domeniul muzicii electronice, respectiv de promovare a creaţiei unui autor deosebit de original.

Cuvinte cheie: Crumb, cvartet, compoziţie, notaţie, electric, modernism, american, avangardă, contemporan.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă