Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   RECENZII - VALENTIN TIMARU, „ANALIZA MUZICALĂ ÎNTRE CONŞTIINŢA DE GEN ŞI DE FORMĂ”, EDITURA UNIVERSITATII ORADEA, 2003.

Autori:  CRISTIAN BENCE-MUK.
 
       
         
  Rezumat:  Prezenta recenzie propune o incursiune în universul volumului de analize muzicale ale Prof. Dr. Valentin Timaru. Profesorul Timaru predă Forme şi Analize Muzicale la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Volumul Analiza muzicală între conştiinţa de gen şi de formă” abordează analiza muzicală pornind de la gen (lucrarea muzicală ca întreg), şi prezentând apoi minuţios principiile formelor muzicale, manifestate în cadrul variatelor părţi ale creaţiei muzicale analizate. Autorul revine apoi la genul muzical printr-o sinteză – o simbioză între formă şi gen.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă