Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2005  
         
  Articol:   RECHTSSTAAT UND FREIHEITSRECHTE. AKTUELLE ASPEKTE DES GRUNDRECHTS AUF FREIE MEINUNGSäUSSERUNG IM LICHTE DER JUDIKATUR DES EUROPäISCHEN GERICHTSHOFS FüR MENSCHENRECHTE UND DER öSTERREICHISCHEN RECHTSPRECHUNG..

Autori:  ADRIAN EUGEN HOLLAENDER.
 
       
         
  Rezumat:  Dreptul statului şi libertatea de exprimare. Una dintre cele mai importante valori ale unui stat de drept exprimate şi în Convenţia Europeana a Drepturilor Omului şi Constituţia austriacă este legată de dreptul la libera exprimare a opiniei. Acest drept fundamental a garantat existenţa unor critici obiective la adresa statului, organelor sale precum si a pozitiilor reprezentative ocupate de alţi cetăţeni şi foloseşte de asemenea înlesnirii pluralismului opiniilor. La început au existat în Austria speţe interesante şi foarte controversate, pe care jurisprudenţa austriacă a trebuit sa le coroboreze cu reglementările Convenţiei şi cu interpretarea oferită de organele Convenţiei şi să cerceteze îndeaproape principiile şi limitele libertătii de opinie.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă