Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.Sp. Issue din 2013  
         
  Articol:   MĂNĂSTIREA DE LA CÂRŢA ÎNTRE IDEALUL CISTERCIAN ŞI REALITĂŢILE LOCALE / THE MONASTERY OF CÂRŢA: BETWEEN THE CISTERCIAN IDEAL AND LOCAL REALITIES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Articolul prezintă, în linii mari problemele fondării mănăstirii cisterciene de la Cârţa, de pe teritoriul României şi propune noi întrebări despre integrarea acestei regiuni în idealul cistercian. O varietate mare de resurse au fost consultate pe baza cărora s-au putut observa devieri locale de la idealul cistercian. Acestea, au rezultat din schimbările produse în interiorul ordinului cistercian la începutul secolului XIII cât şi din provocările ridicate de circustanţele locale. Se menţionează lipsa fraţilor converşi şi a fermelor, participarea in comerţul local sau chiar şi pe distanţe lungi, şi veniturile mănăstirii, care proveneau în mare parte din taxele satelor.

Cuvinte cheie: medieval, mănăstire, cistercian, architectură, fondare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă