Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.3 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII - TRANSYLVANIA ANNO DOMINI MMI, FOTOGRAFII DE BUDAI ENIKŐ, INTRODUCERE DE VISKY ANDRÁS, APENDICE DE KOVÁCS ANDRÁS, KOINÓNIA, CLUJ, 2002, PP. 5 – 93, ILUSTRAŢII ALB-NEGRU ŞI COLOR.

Autori:  SZÉKELY SEBESTYÉN GYÖRGY.
 
       
         
  Rezumat:  Sub titlul de Transylvania Anno Domini MMI a fost publicat albumul cu fotografii de Budai Enikő, la editura Koinónia din Cluj. La prima vedere – chiar coperta sugerează acest lucru – se pare că fotografiile alb-negru şi color sunt adunate laolaltă într-o confesiune lirică. Fotograful doreşte să imortalizeze Transilvania monumentelor istorice, în special a ruinelor. Curiozitatea cărţii constă din faptul că ea este rezultatul colaborării a trei specialişti. În prelungirea (sau întâmpinarea) mesajului fotografului Budai Enikő se constituie introducerea dramaturgului şi editorului Visky András, care într-un limbaj foarte plastic sugerează aceaşi atmosferă ca şi cea surprinsă prin fotografii. Acestora li se adaugă consistentul text al istoricului de artă Kovács András, căruia i-a revenit sarcina de a descrie monumentele din punctul de vedere al istoriei artei şi în special, al arhitecturii.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă