Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   SISTEMUL COMISARILOR GUVERNAMENTALI ÎN TIMPUL PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL ŞI ORGANIZAREA ÎNALTULUI COMISARIAT GUVERNAMENTAL ÎN TRANSILVANIA / THE SYSTEM OF GOVERNMENT COMMISSIONERS DURING THE FIRST WORLD WAR AND THE ORGANIZATION OF THE GOVERNMENT HIGH COMMISSIONER’S OFFICE IN TRANSYLVANIA.

Autori:  PÁL JUDIT.
 
       
         
  Rezumat:  Sistemul comisarilor guvernamentali în timpul Primului Război Mondial şi organizarea Înaltului Comisariat Guvernamental în Transilvania. Studiul prezintă înfiinţarea şi utilizarea sistemului comisarilor statului în timpul Primului Război Mondial, inclusiv înfiinţarea instituţiei comisariatului regional pentru Transilvania şi a Înaltului Comisariat Guvernamental pentru Ungaria de Est în decembrie 1918. Numirea comisarilor statului şi organizarea acestei instituţii a afectat sistemul administraţiei locale, iar cercetarea analizează evoluţia procesului şi modul în care s-a desfăşurat tranziţia înspre situaţia de după război.

Cuvinte-cheie: comisari guvernamentali, Primul Război Mondial, Transilvania, Înaltul Comisariat Guvernamental pentru Ungaria de Est, autorităţi paralele, situaţie excepţională
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă