Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA ARTIUM - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   REPERE ALE UNEI CULTURI A LOCUIRII EXPOZIŢIA MINUNATA LUME NOUĂ – CASE ALE MIGRANŢILOR ROMÂNI / BENCHMARKS OF A CULTURE OF DWELLING. EXHIBITION – THE WONDERFUL NEW WORLD. HOUSES OF ROMANIAN MIGRANTS.

Autori:  COSMINA BERINDEI.
 
       
         
  Rezumat:  Sâmbătă, 1 iulie 2017, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca a avut loc vernisajul expoziției Minunata lume nouă – case ale migranților români. Expoziția curatoriată de Beate Wild și Raluca Buțincu Betea își începe, în acest fel, un turneu prin orașele României, după ce a fost vernisată, cu succes, în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, la Muzeul Culturilor Europene din Berlin și la Collaboratorium Berlin. Proiectul comun al Departamentului Europa Centrală și de Sud-Est din cadrul Muzeului Culturilor Europene din Berlin și al Institutului Cultural Român din Berlin, realizat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și cu Centrul pentru Studiul Comparat al Migrației, a fost finanțat de Die Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien și Institutul Cultural Român din București.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă