Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA ARTIUM - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   VARIA: LUMEA LA 1914. FOTOGRAFIA COLOR ÎNAINTE DE MARELE RĂZBOI [ DIE WELT UM 1914. FARBFOTOGRAFIE VOR DEM GROSSEN KRIEG].

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  O incursiune vizuală în universul începutului de secol XX, care defilează prin fața ochilor imaginea vechiului pod din ora¬șul Mostar (Bosnia Herzegovina), figurile locuitorilor cartierului Pera din Istanbul (Turcia), portretul de grup al unor asceți indieni, imginea unui lama în straie de ce¬remonie (China). Aceste fotografii color, alături de multe altele, au fost prezentate în cadrul expoziției Die Welt um 1914. Farbfotografie vor dem Grossen Krieg (Lumea la 1914. Fotografia color înainte de Marele Război), organizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la izbucnirea primul război mondial. Realizată de Berliner Festspiele Martin-Gropius-Bau, în colaborare cu LVR-LandesMuseum Bonn, expoziția a fost găz¬duită de Martin-Gropius-Bau, unul dintre cele mai renumite spații expoziționale din Germania, putând fi vizitată în perioada 1 august – 2 noiembrie 2014.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă