Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA ARTIUM - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   RECENZIE: MARIUS CORNEA, PICTURA EUROPEANA DIN SECOLELE XV - XX IN MUZEUL DE ARTA TIMISOARA, CATALOG GENERAL ILUSTRAT [EUROPEAN PAINTING FROM THE 15TH TO THE 20TH CENTURY IN THE ART MUSEUM OF TIMISOARA, ILLUSTRATED GENERAL CATALOGUE], EDITURA DIACRITIC BRUMAR, TIMISOARA 2012, 418 P. + 20 IL. COLOR SI 476 ALB-NEGRU.

Autori:  GHEORGHE MÂNDRESCU.
 
       
         
  Rezumat:  Munca domnului Marius Cornea concretizată în acest catalog este încă o dovadă, pentru cei ce se mai îndoiesc, că cercetarea într-un muzeu se justifică pe deplin, că este de o mare complexitate şi cere oameni pregătiţi profesional, metodologic înarmaţi cu principii ferme şi care se formează în timp, înconjuraţi de o atmosferă favorabilă, cu facilitarea unor contacte specifice pe o arie largă. Aceşti cercetători formează o elită profesională de care patrimoniul naţional are urgentă nevoie.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă