Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA ARTIUM - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   O IDEE DESPRE FRUMOS. NOŢIUNEA DE PATRIMONIU CULTURAL ÎN DEZBATEREA ITALIANĂ DIN ANII ʼ50: CONTINUITATE ŞI SINCOPE ÎN CADRUL ŞTIINŢELOR JURIDICE / UN’IDEA DEL BELLO. LA NOZIONE DI PATRIMONIO CULTURALE NEL DIBATTITO ITALIANO DEGLI ANNI CINQUANTA: CONTINUITÀ E ROTTURE DELLA SCIENZA GIURIDICA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  O idee despre frumos. Noţiunea de patrimoniu cultural în dezbaterea italiană din anii ʼ50: continuitate şi sincope în cadrul ştiinţelor juridice. Lucrarea încearcă să definească conceptul de moştenire culturală, prin prisma unei literaturi, care, din perspectiva istorică nu acordă suficientă atenţie acestei probleme. Scopul lucrării este de a testa şi evalua evoluţia conceptului de moştenire culturală în contextul schimbărilor aduse de cel de al Doilea Război Mondial şi transformările suferite de sistemul juridic italian. În al doilea rând lucrarea examinează impactul pe care l-a avut dezbaterea reflectivă în doctrina sistemului juridic internaţional, marcând anul 1954 ca dată importantă, ca anul ratificării Convenţiei de la Haga, privind Protecţia Patrimoniului Mondial.

Cuvinte cheie: patrimoniu cultural, război, ştiinţe juridice, Convenţia de la Haga
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă