Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   EFECTUL PROGRAMELOR DE ACTIVITATE FIZICĂ DIN SĂLI DE FITNESS ASUPRA GREUTĂȚII CORPORALE / THE EFFECT OF PHYSICAL ACTIVITY PROGRAMS IN FITNESS HALLS ON BODY WEIGHT.

Autori:  GIURGIU ALEXANDRA, HANȚIU IACOB.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.64(2).13
Published Online: 2019-06-30
Published Print: 2019-06-30
pp. 37-46

VIEW PDF

FULL PDF

Efectul programelor de activitate fizică din săli de fitness asupra greutății corporale. Introducere. Studii epidemiologice recente semnalează creșterea prevalenței obezității în lume ajungându-se uneori la proporții epidemice. Organizația Mondială a Sănătății recomandă practicarea constantă a activităților fizice, mulți specialiști au remarcat că este evidentă contribuția acestora în managementul sănătății, asupra stării de bine și productivității muncii. Obiective. Obiectivul principal al acestui studiu a fost analiza efectului diferitelor tipuri de activitate fizică aerobă practicate în săli fitness asupra scăderii greutății corporale. Metode. La acest studiu au participat 88 de persoane de gen feminin, practicante de exerciții fizice în două săli de fitness din orașul Oradea timp de 8 luni. În funcție de tipul de activitate fizică practicată au fost formate 5 grupe. Participarea la studiu a fost voluntară. Au fost efectuate măsurători somatice la începutul și finalul programului de intervenție. Datele au fost analizate statistic cu programul SPSS, varianta 20.0. Rezultate. Studiul prezent a demonstrat contribuția activităților fizice în managementul greutății, cu efect de reducere a masei corporale în medie cu 4,31 kg (de la 2,88 kg până la 5,62 kg), scăderea procentului de țesut adipos cu 6,24%, a indicelui de adipozitate cu 2,17% și a circumferinței șoldului cu 4,69 cm. Concluzii. Participarea cu regularitate la programe de activitate fizică poate să contribuie la pierderea de greutate și de țesut adipos, tipul de activitate fizică practicată având rol determinant.

Cuvinte cheie: activități fizice recreative, aerobic, compoziție corporală, indice de adipozitate, risc de obezitate, indice de masă corporală.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă