Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2020  
         
  Articol:   MODELARE CORPORALĂ PRIN ACTIVITĂȚI FIZICE ÎN SALA DE FITNESS LA FEMEI ADULTE / BODY SHAPING THROUGH AEROBIC TRAINING IN THE GYM IN ADULT WOMEN.

Autori:  GIURGIU ALEXANDRA, HANȚIU IACOB.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbeag.65(4).35

Published Online: 2020-12-30
Published Print: 2020-12-30
pp. 97-107

VIEW PDF


FULL PDF

Modelare corporală prin activități fizice în sala de fitness la femei adulte. Introducere: Practicarea regulată a activităților fizice are efecte pozitive asupra compoziției corporale, chiar dacă nu sunt combinate cu o dietă alimentară. Pentru multe persoane această activitate are în vedere reducerea cantității de țesut adipos din unele zone ale corpului, modelarea corpului. Obiective: Obiectivul principal al acestui studiu a fost să aflăm care sunt efectele participării cu regularitate, timp de 12 luni, la programe de antrenament aerobic. Metode: La acest studiu au participat voluntar 89 de persoane de gen feminin cu vârsta medie de 31,62, practicante ale activităților aerobice în cadrul unor săli de fitness, de trei ori pe săptămână, timp de 12 luni. Au fost efectuate măsurători antropometrice la începutul și sfârșitul studiului, iar datele au fost analizate statistic cu ajutorul programului SPSS 23.0. Rezultate: Datele colectate au fost prelucrate statistic, reieșind că participarea la antrenament a avut ca efect reducerea greutății corporale cu 4.81 kg, țesutul adipos a scăzut – între cele două momente de timp existând o diferență de 5 procente – masa grasă a scăzut cu 4,26 kg, iar masa slabă cu 0,55 kg. De asemenea, s-au constatat reduceri semnificative ale circumferințelor pieptului, taliei și șoldurilor. Concluzii: Participarea cu regularitate la programe de antrenament cu exerciții aerobice timp de 12 luni a avut ca efect reducerea greutății corporale și a cantității de țesut adipos din unele zone ale corpului, concretizată prin scăderea valorii circumferințelor pieptului, taliei și șoldurilor, cu intenția de a se apropia de greutatea corporală ideală și de modelare a corpului.

Cuvinte cheie: modelare corporală, activitate fizică, țesut adipos, femei adulte, greutate corporală ideală.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă