Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2020  
         
  Articol:   EFICIENȚA BIOFEEDBACK-ULUI POSTURAL ÎN KINETOTERAPIA PACIENȚILOR CU SPONDILOZĂ CERVICALĂ / THE EFFECTIVENESS OF POSTURAL BIOFEEDBACK IN THE PHYSICAL THERAPY OF PATIENTS WITH CERVICAL SPONDYLOSIS.

Autori:  CHELARU HAJNAL, BULDUȘ CODRUȚA FLORINA, MONEA DAN.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbeag.65(4).29

Published Online: 2020-12-30
Published Print: 2020-12-30
pp. 41-48

VIEW PDF


FULL PDF

Eficiența biofeedback-ului postural în kinetoterapia pacienților cu spondiloză cervicală. Introducere. Influența tratamentului biofeedback cu ajutorul dispozitivului Global Postural System GPS 600 combinată cu un program de kinetoterapie pentru coloana cervicală s-a dovedit a fi benefică. Prezența cefaleei și sensibilitatea coloanei cervicale datorate spondilartrozei necesită acordarea unei atenții deosebite mișcărilor de la acest nivel. Scop. Scopul acestui studiu este de a dovedi importanța și beneficiile tratamentului biofeedback folosind sistemul postural global GPS 600 combinat cu un program de kinetoterapie în bolile degenerative ale coloanei cervicale pentru adulții implicați în activități de lucru ce necesită menținerea unei poziții așezate la birou. Subiecți. Acest studiu a inclus 30 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 28 și 59 de ani, vârsta medie fiind de 38 de ani. Metode. Metodele utilizate pentru evaluare au fost bilanțul articular și testingul muscular, scala vizuală analogă a durerii și datele de evaluare furnizate de sistemul GPS 600. Rezultate. La sfârșitul celor 14 zile de tratament biofeedback și a unui program de kinetoterapie, toți pacienții au avut o reducere a simptomelor, iar alinierea coloanei vertebrale a fost îmbunătățită semnificativ. Concluzii. Tratamentul biofeedback cu ajutorul sistemul postural global GPS 600 combinat cu kinetoterapia este important în recuperarea pacienților cu boli degenerative ale coloanei cervicale atât în privința efectului asupra articulațiilor, cât și pentru efectul asupra echilibrului postural.

Cuvinte cheie: fizioterapie, durere cervicală, postură de lucru, biofeedback.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă