Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2018  
         
  Articol:   CERCETĂRI PRIVIND REPROIECTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT ÎN CADRUL ORGANIZAȚIILOR SPORTIVE (NOTA II) / RESEARCHES ON REDESIGNING THE MANAGEMENT SYSTEM IN SPORTS ORGANIZATIONS (NOTE II).

Autori:  CUCUI GHEORGHE GABRIEL, CUCUI IONELA ALINA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(4).37
Published Online: 2018-12-20
Published Print: 2018-12-20
pp. 89-95

VIEW PDF

FULL PDF

Cercetări privind reproiectarea sistemului de management în cadrul organizațiilor sportive (nota II). Managementul este un ansamblu de natură metodologică, decizională, informaţională, organizatorică ce permite abordarea sa ca și sistem. Managementul nu-şi găseşte raţiunea de a fi în afara organizaţiei, iar organizaţia nu poate funcţiona fără management. În diagnosticarea activităţii unei organizaţii sportive se impune, fără îndoială, utilizarea avantajului metodologic al abordării sistemice. Prin prisma managementului organizaţiilor sportive abordarea sistemică vizează funcţionarea întregului şi a părţilor, relaţiile dintre sistemul conducător şi cel condus şi legătura dialectică dintre sistemele organizaţiei, mediul organizaţional şi orientarea către scop. În cadrul organizaţiilor sportive au loc transformări de natură fizică, informaţională şi psihologică. Acestea se regăsesc în mediul extern al organizaţiei constituind fluxuri de intrare “input-uri” în sistemul organizaţiei. Pentru ca aceste transformări să aibă loc organizaţiile sportive trebuie să dispună de capacitatea de a acţiona/reacţiona prin intermediul resurselor sale şi prin metode de lucru eficiente iar rezultatul acestor transformări reprezintă fluxurile de ieşire “output-uri” ale sistemului organizaţiei. Organizaţia trebuie să aibă totodată capacitatea de a se menţine şi evolua sub impactul solicitărilor mediului extern şi de a se adapta/readapta la schimburile din cadrul mediului intern.

Cuvinte-cheie: management, organizație sportive, strategie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă