Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2017  
         
  Articol:   STUDIUL DEZVOLTĂRII FORȚEI EXPLOZIVE ÎN FOTBAL LA JUNIORI. / STUDY ON THE DEVELOPMENT OF EXPLOSIVE FORCE IN FOOTBALL AT JUNIORS A LEVEL.

Autori:  RAUL NEMEȘ, DAN MONEA, RODICA PRODAN, CRISTIAN ŞANTA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(4).31

Published Online: 2017-12-30
Published Print: 2017-12-30
pp. 31-40

VIEW PDF: STUDY ON THE DEVELOPMENT OF EXPLOSIVE FORCE …

ABSTRACT:
Studiul dezvoltării forței explozive în fotbal la juniori. Forța fizică depinde de activitatea sistemului nervos central, de secțiunea fiziologică a mușchiului și de procesele biochimice care au loc în mușchi. Eforturile voinței, concentrării și atenției pe care este capabil atletul sunt de asemenea foarte importante. Din punct de vedere biochimic, forța contracției musculare depinde de natura impulsurilor nervoase, modul de transmitere a acestor impulsuri și de acțiunea ATP asupra miozinei musculare. Scopul acestei lucrări este de a găsi și implementa un program de dezvoltare a sistemului muscular a tinerilor fotbaliști pentru a impune trecerea spre performanță și a reduce diferențele fizice. Cercetarea a inclus 40 de subiecți pe o perioadă de 6 luni. Subiecții au fost selectați în urma observării valorice, fiind considerați cei mai de perspectivă jucători. Rezultatele cercetării au confirmat faptul că toți cei 5 indicatori de urmărire: ridicări din culcat facial, împins din culcat dorsal pe plan orizontal, tracțiuni bara fixa, genuflexiune, sărituri cu genunchi sus, după perioada de antrenament au înregistrat un progres bun. În concluzie, putem confirma încă o dată că metoda de antrenament cu greutăți în circuit, este o metodă eficientă pentru dezvoltarea forței. În același timp, rezultatele cercetărilor arată că vârsta juniori "A" (17-18 ani) este potrivită pentru dezvoltarea forței.

Keywords: forță, fotbal, pregătire în greutate, circuit, juniori.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă