Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2016  
         
  Articol:   STUDIU DE CAZ PRIVIND FRECVENȚA CARDIACĂ ÎN CADRUL LECȚIEI DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORTIVĂ LA CLASA A V-A: ASPECTE CU PRIVIRE LA PREGĂTIREA ORGANISMULUI PENTRU EFORT ȘI INFLUENȚAREA SELECTIVĂ A APARATULUI LOCOMOTOR / CASE STUDY ON CARDIAC FREQUENCY DURING THE PHYSICAL EDUCATION CLASS OF THE 5TH GRADE. ASPECTS RELATING TO THE PREPARATION OF THE BODY FOR EFFORT AND SELECTIVE INFLUENCING OF THE LOCOMOTOR APPARATUS.

Autori:  COSMIN PRODEA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: CASE STUDY ON CARDIAC FREQUENCY DURING THE PHYSICAL EDUCATION CLASS OF THE 5TH GRADE. ASPECTS RELATING TO THE PREPARATION OF THE BODY FOR EFFORT AND SELECTIVE INFLUENCING OF THE LOCOMOTOR APPARATUS

Studiu de caz privind frecvența cardiacă în cadrul lecției de educație fizică și sportivă la clasa a V-a: aspecte cu privire la pregătirea organismului pentru efort și influențarea selectivă a aparatului locomotor. Lucrarea subliniează rezultatele înregistrării frecvenței cardiace în cadrul lecției de educație fizică și sportivă la nivel de clasa a V-a, aspecte cu privire la pregătirea organismului pentru efort (veriga 2) și influențarea selectivă a aparatului locomotor (veriga 3) pe decursul a zece lecții cu teme și obiective diferite, având un număr de patru subiecți de sex masculin și vârsta de 11 ani. După înregistrarea și prelucrarea datelor cu ajutorul materialelor indispensabile unui astfel de studiu precum ceasuri Polar M400 și centuri H7, am facut interpretarea acestora pe media frecvenței cardiace atât la începutul cât și la finalul verigilor 2 și 3 pentru a observa dinamica efortului care se înregistrează pe această parte a lecției și dacă este una ascendentă spre partea fundamentală a lecției de educație fizică și sportivă. 

Cuvinte-cheie: dinamica efortului, frecvența cardiacă, lecția de educație fizică și sportivă, ceas Polar M400, centură H7
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă