Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND EVOLUȚIA TENISULUI DE MASĂ LA JOCURILE OLIMPICE DIN PERSPECTIVA ISTORIEI SPORTULUI ȘI GEOGRAFIEI / STUDY RELATED TO THE EVOLUTION OF TABLE TENNIS IN OLYMPIC GAMES FROM THE PERSPECTIVE OF SPORT HISTORY AND GEOGRAPHY.

Autori:  APOSTU PAULA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: STUDY RELATED TO THE EVOLUTION OF TABLE TENNIS IN OLYMPIC GAMES FROM THE PERSPECTIVE OF SPORT HISTORY AND GEOGRAPHY

Studiu privind evoluția tenisului de masă la Jocurile Olimpice din perspectiva istoriei sportului și geografiei. Autorii lucrării și-au propus să studieze evoluția turneelor olimpice de tenis de masă, atât din perspectiva istoriei mișcării olimpice, cât și al geografiei. În partea introductivă, se încercă încadrarea articolului în sfera de preocupări de până acum în această direcție, făcându-se referiri la o seamă de lucrări care abordează cercetarea sportul, în general, și cel olimpic, în mod deosebit, ca rezultat al studiului comun al specialiștilor din domeniul sportului și al geografiei. În continuare sunt prezentate principalele evenimente care au condus la includerea tenisului de masă în programul Jocurilor Olimpice. Evoluția în timp a turneelor olimpice de tenis de masă, participarea sportivilor, medaliile obținute de către aceștia sunt prezentate și analizate prin asocierea hărții cu tabele și diferite modalități de reprezentare grafică.

Cuvinte-cheie: tenis de masă, Jocurile Olimpice, istoria sportului, geografie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă