Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   ROLUL JOCURILOR SPORTIVE ÎN DEZVOLTAREA PERSONALITĂŢII COPIILOR / THE ROLE OF SPORTIVE ACTIVITIES IN CHILDREN’S PERSONALITY DEVELOPMENT.

Autori:  SANTA CRISTIAN, BACIU ALIN MARIUS.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE ROLE OF SPORTIVE ACTIVITIES IN CHILDREN’S PERSONALITY DEVELOPMENT

Rolul jocurilor sportive în dezvoltarea personalității copiilor. Sportivul care este principalul subiect generator al performanţei este definit de un număr foarte mare de atribute dintre care unele sunt caracteristice pentru realizarea acesteia. El se poate dezvolta numai dacă sunt îndeplinite anumite condiţii atât în privinţa corelării interdependente a atributelor –însusiri, calităţi –aptitudini, cât şi a determinatelor ambientale, sociale, materiale, pedagogice. Relatiile care se stabilesc între membrii unei colectivităţi sunt condiţionate de numeroşi factori . Există câteva lucruri de remarcat: în primul rând, jocul fortifică un copil din punct de vedere fizic, îi imprimă gustul performanţelor precum şi mijloacele de a le realiza. În al doilea rând, jocul creează deprinderi pentru lucrul în echipă, pentru sincronizarea acţiunilor proprii cu ale altora, în vederea atingerii unui scop comun. Un al treilea rând, jocul provoacă o stare de bună dispoziţie, de voie bună, oferindu-i omului posibilitatea de a uita pentru un timp de toate celelalte şi de a se distra, dându-i parcă mai multă poftă de viaţă.

Cuvinte cheie: sportivi, jocuri sportive, relatiile de joc, organizare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă