Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2015  
         
  Articol:   PRACTICAREA ACTIVITĂŢILOR SPORTIVE ÎN RÂNDUL STUDENŢILOR UBB CLUJ-NAPOCA / SPORT ACTIVITIES AMONG STUDENTS AT UBB CLUJ-NAPOCA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: SPORT ACTIVITIES AMONG STUDENTS AT UBB CLUJ-NAPOCA

Practicarea activităţilor sportive în rândul studenţilor UBB Cluj-Napoca. Importanța unei vieţi active pentru un stil de viaţă sănătos a fost demonstrată în foarte multe studii şi cercetări. O viaţă sănătoasă nu poate fi concepută fără mişcare zilnică. Exerciţiile efectuate în mod regulat şi activitatea fizică s-au dovedit vitale pentru sănătatea individului şi pentru starea sa de bine pe termen lung. Cu scopul de a aduce îmbunătăţiri ale sănătăţii pot fi incluse activităţi de natură fizică în fiecare zi. Au fost stabilite multiple beneficii ale practicării sportului, atât anatomic vorbind, cât şi psihic, emoţional şi social. Această lucrare urmăreşte evidenţierea preferinţelor studenţilor vis-a-vis de activităţile sportive dar şi formele de sport cele mai practicate de aceştia în timpul lor liber. S-a aplicat un chestionar pe un număr de 465 de studenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, proveniţi din facultăţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca din anii I şi II. Datele ne arată că majoritatea studenţilor (62.4%) preferă sporturi individuale şi doar o minoritate se declară adepţii sporturilor de echipă (15.7%). Un procent destul de mare declară că nu practică nici un sport în timpul liber. În ce priveşte sportul pe care studenţii ar dori să-l practice, înotul este cel mai agreat de fete, urmat de gimnastica aerobică şi fitness, pe când băieţii ar juca fotbal, ar face înot şi pe locul trei în preferinţe se plasează baschetul.

Cuvinte cheie: activităţi sportive, timp liber, sport individual, sport de echipă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă