Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   CONTRIBUŢII PRIVIND DEZVOLTAREA REZISTENŢEI JUCĂTORILOR DE VOLEI LA NIVELUL CADEȚI (15-16 ANI) / CONTRIBUTIONS TO THE DEVELOPMENT OF RESISTANCE IN THE YOUTH VOLLEYBALL PLAYERS (15-16 YEARS).

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: CONTRIBUTIONS TO THE DEVELOPMENT OF RESISTANCE IN THE YOUTH VOLLEYBALL PLAYERS (15-16 YEARS)

Contribuţii privind dezvoltarea rezistenţei jucătorilor de volei la nivelul cadeți (15-16 ani). Introducere: Necesitatea cunoaşterii caracteristicilor actualului model de joc, a tendinţelor lui de dezvoltare şi a elementelor de progres constituie o cerinţă esenţială după care antrenorul trebuie permanent să se orienteze. Conţinuturile instruirii sportive trebuie să fie permanent îmbunătăţite prin reactualizarea şi îmbogăţirea cu noutăţi, în aşa fel încât să se poată îndeplini cerinţele de pregătire şi concurs existente în modelul actual şi de perspectivă, preconizat pentru nivelul (grupa) respectiv de instruire. Obiective: Optimizarea procesului de instruire a jucătorilor de volei în vederea îmbunătăţirii rezistenţei generale şi specifice. Metode: Au fost utilizate următoarele metode de cercetare şi anume metoda de documentare bibliografică, observaţia, metoda testelor motrice, metoda matematico – statistică, metoda grafică. Rezultatele comparative cu modelul de selecţie, modelul motric şi modelul de joc elaborat de F.R.V. înregistrează diferenţe destul de vizibile, mai ales la probele tehnice. Acest lucru impune abordarea unei noi strategii în vederea realizării obiectivelor antrenamentului, îmbunătăţirea setului de mijloace utilizat şi nu în ultimul rând se va pune accent pe instruirea individuală a jucătorilor, chiar dacă aceştia în echipă depind unul de celălalt în realizarea fazelor de joc. Concluzii: Mijloacele selecţionate pentru realizarea obiectivelor au fost eficiente, bine dozate, lucru reliefat de progresul obţinut cât şi de calitatea execuţiilor procedeelor tehnice.

Cuvinte cheie: rezistenţă, volei, jucător, dezvoltare motrică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă