Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2012  
         
  Articol:   RECUPERAREA MERSULUI PRIN STIMULARE ELECTRICĂ FUNCŢIONALĂ (FES). CAZ CLINIC.

Autori:  RĂDUCANU GELU, RĂDUCANU NICOLETA.
 
       
         
  Rezumat:  Pentru recuperarea sau corecţia deficitelor importante generate de patologia neurologică, se folosesc o gamă largă de proceduri şi dispozitive. Stimularea Electrică Funcţională (FES în literatura de specialitate) defineşte întregul set de tehnici şi metode de aplicare a stimulului electric având ca rezultat producerea contracţiilor musculare. Tehnicile FES aplicate în tratamentul şi recuperarea mersului pacienţilor hemiplegici cu ajutorul stimulatorul ODFS (Odstock Drop Foot Stimulator), compensează, prin stimulare electrică, deficientele în mers ale pacienţilor care nu pot ridica vârful piciorului în momentul păşirii (''drop foot''). Evaluarea recuperării mersului utilizând aceste tehnici se face prin teste care constau în măsurarea vitezei şi a efortului depus (PCI – Physiological Cost Index).

Cuvinte cheie: deficienţe neurologice, recuperarea mersului, FES (Stimulare Electrică Funcţională), PCI (Physiological Cost Index).
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă