Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2012  
         
  Articol:   CERUIREA CA METODĂ DE CONSERVARE A SCHIURILOR, PE PERIOADĂ DE VARĂ ŞI ÎN CONDIŢII DE TRANSPORTARE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Premize. Schiatul, alături de întreținerea echipamentului de schi sunt dezbaterile mari ale schiorilor. Ceruirea cu ceară de schi este "hrana" schiurilor și, de asemenea, una dintre cele mai bune metode de păstrare și conservare, datorită caracteristicilor cerii de impermeabilitate împreună cu aplicarea ei uşoară pe suprafaţa schiurilor. Obiective. Pregătirea schiurilor având ca scop conservarea și transportul lor, este un alt mod de utilizare a cerii de schi. Această lucrare arată cum poate ceara pentru schiuri oferi conservare. Metode. Cercetarea, în scenariul nostru, se bazează pe ceara de schi cunoscută , pe proprietatea ei de rezistentă la apă şi etanşare, utilizate pentru scop dublu și/sau scopuri opuse. Rezultate. Utilizarea cearii de schi, o metodă de conservare a schiurilor pe timpul verii și totodată de transportare, indică cresterea vieții și performanței schiurilor, o stocare foarte bună și conservarea unor părţi din schiuri, care se pot modifica, ca urmare a efectelor corozive și dăunătoare ale umidităţii aerului și a murdăriei în contact cu canturile si talpa lor. Concluzii. Studiul arată o etanșare eficientă a suprafeței dorite, protejare în faţa degradării datorate diferiţilor agenţi corozivi şi ca urmare a expunerii schiurilor pe perioada de păstrare.

Cuvinte cheie: schiuri, ceară de schi, caracteristică de impermeabilitate a cerii pentru schi, efecte corozive, metodă de conservare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă