Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2012  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND IMPORTANŢA EXERCIŢIILOR ATLETICE ÎN PREVENIREA ŞI COMBATEREA SUPRAPONDERABILITĂŢII – OBEZITĂŢII LA COPII.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Obezitatea la copii poate determina afecțiuni grave, precum tensiunea crescută, valoare mare a colesterolului, boli cardiovasculare, diabet, cancer, spondiloză şi a bolilor de ficat. Are repercursiuni nu doar asupra aspectului fizic, dar și problemelor de natură psihică.Scopul cercetării este acela de a identifica mijloacele specifice atletismului, aplicate în mod sistematic la nivelul copiilor de vârstă şcolară mică (7-10 ani) pentru depistarea și tratarea obezității.În prezentul studiu, am încercat să selecționăm mijloacele atletismului, specifice şi nespecifice, care să influenţeze pozitiv pierderea în greutate a școlarilor de vârstă mică, precum şi menţinerea lor în parametri normali corespunzător din punct de vedere somatic și al condiției fizice.S-a constatat că aplicarea mijloacelor specifice atletismului poate influenţa pozitiv greutatea elevilor de vârstă şcolară mică, printr-o organizare sistematică sub îndrumarea unui profesor specialist.

Cuvinte cheie: supraponderabilitate, obezitate, copii, exerciții atletice
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă