Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   MODALITĂŢI OPTIME DE PLANIFICARE A SEZONULUI COMPETIŢIONAL ÎN TENISUL CONTEMPORAN / OPTIMAL APPROACHES OF PLANNING THE COMPETITIONS.

Autori:  MOCA COSMIN MIHAI.
 
       
         
  Rezumat:  Modalităţi optime de planificare a sezonului competiţional în tenisul contemporan. Acest articol este despre unii dintre cei mai importanţi factori care asigură sucesul unui jucător de tenis. Unul dintre aceştia se referă la importanţa cunoaşterii momentului optim când să te opreşti pentru o perioadă scurtă de timp; acest lucru împiedecă apariţia oboselii fizice şi psihice şi a sentimentului de saturaţie. De asemenea am sugerat câteva dintre metodele de relaxare cum ar fi excursii la munte sau la mare sau practicarea altor sporturi. Un alt factor important se referă la importanţa păstrării plăcerii de a juca şi a senzaţiilor unice pe care ni le oferă prcaticarea tenisului de înaltă performanţă. Al treile factor important pentru success se referă la sesiunile de antrenament. Unii ar putea argumenta că acesta reprezintă un factor primordial dar să nu uităm că toţi jucătorii de tennis se antrenează dar numai câţiva ajung campioni. Şi ultimul dar nu şi cel din urmă factor se referă la comportamentul jucătorului nu numai pe terenul de tenis în timpul competiţiilor ci şi în afara lui. Concluzia care se poate desprinde este aceea că, asemenea multor domenii de activitate, este extrem de importantă auto cunoaşterea şi mai ales cunoaşterea limitelor proprii.

Cuvinte cheie: plăcere de a juca, relaxare, cunoăsterea de sine, sezon competiţional, competiţie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă