Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   ASPECTE SOCIOPSIHOLOGICE ALE FENOMENULUI SPORTIV. CAZUL TENISULUI DE CÂMP / SOCIAL AND PSYCHOLOGICAL ASPECTS OF THE SPORTING PHENOMENON. THE LAWN TENNIS’ CASE.

Autori:  BACIU ALIN MARIUS.
 
       
         
  Rezumat:  Aspecte sociopsihologice ale fenomenului sportiv. Cazul tenisului de câmp. Lucrarea trateaza aspecte ce ţin de intersecţia dintre sociologie şi psihologie socială - violenta in sport, publicul spectator, numarul telespectatorilor, psihosociologia grupului sportiv, factorilor sociali ai reuşitei în sport. În cele ce urmează sunt tratate succint cele care se pot aplica mai bine în cazul tenisului, ca sport mai mult individual şi fără contact direct dintre competitori.

Cuvinte cheie: violenţa în sport, publicul spectator, telespectatori, psihosociologia grupului sportiv, factorilor sociali ai reuşitei în sport
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă