Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   STUDIU PRIVIND EFECTELE METODEI PILATES ASUPRA STĂRII DE SĂNĂTATE LA TINERI / PILATES METHOD STUDY ON THE EFFECTS ON HEALTH IN YOUNG.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Studiu privind efectele metodei Pilates asupra stării de sănătate la tineri. Efectele benefice ale practicării exerciţiilor au fost identificate atât psihologic, cât şi în ceea ce priveşte imaginea sănătăţii corporale, şi a interacţiunilor sociale. Acestea sunt susţinute de un studiu cu privire la consecinţele de stil de viaţă necorespunzătoare, cum ar fi inactivitatea. Mişcarea este un mijloc de prevenire a bolilor şi de întreţinere a sănătăţii prin asigurarea unui program adecvat de fitness şi wellness de întreţinere. Activitatea fizică este adesea ignoraă, deoarece este nevoie de timp şi efort, dar importanţa sa în domeniul sănătăţii nu poate fi neglijată. În primul rând ea trebuie să devină un mijloc de a menţine sănătatea. Lupta pentru un stil de viaţă sănătos care include exerciţii fizice ca o componentă importantă a stilului de viaţă sunt în creştere. Aceasta evidenţiază consecinţe negative din cauza atât a sedentarismului cât şi din cauza efectelor pozitive ale practicării exerciţiilor fizice. Lucrarea îşi propune să evidenţieze efectele benefice pe care metoda Pilates le are asupra sănătăţii. Pentru a evidenţia acest beneficiu a fost conceput un program kinetice cu exerciţii din metoda Pilates, a fost aplicată pe o perioadă de 12 săptămâni, au fost măsuraţi parametrii de efort şi s-a aplicat un chestionar. Datele extrase din experiment au demonstrat eficacitatea exerciţiilor din gimnastica Pilates ca mijloc de îmbunătăţire a sănătăţii.

Cuvinte cheie : metoda pilates, sănătate, program kinetic
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă