Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2010  
         
  Articol:   DEZVOLTAREA APTITUDINII PSIHOMOTRICE - COORDONAREA - PRIN EXERCIŢII SPECIAL CREATE, ÎN CADRUL DISCIPLINEI BASCHET, CLASELE V-VI..

Autori:  PAŞCAN ADRIAN, PAŞCAN IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  

Dezvoltarea aptitudinii psihomotrice - coordonarea - prin exerciţii special create, în cadrul disciplinei baschet, clasele V-VI. Lucrarea de faţă evidenţiază o strategie pragmatică în vederea optimizării mijloacelor pentru dezvoltarea coordonării în cadrul lecţiei de educaţie fizică cu tematică din jocul de baschet. S-a urmărit cu precădere selectarea, crearea şi aplicarea unor exerciţii creative, elaborate de către cadrul didactic împreună cu elevii, în vederea dezvoltării aptitudinii psihomotrice - coordonarea. Pentru verificarea ipotezei s-a organizat un expriment de constatare cu un eşantion de subiecţi (N = 106 elevi) din ciclul gimnazial la o unitate şcolară din Cluj-Napoca. Subiecţii cercetării au fost supuşi la două teste în vederea stabilirii nivelului coordonării, urmând apoi aplicarea exerciţiilor creative doar lotului experimental. La final, aceleaşi baterii de teste au fost aplicate ambelor loturi, urmărindu-se progresul realizat.

Cuvinte cheie: aptitudine psiho-motrică, coordonare, creativitate, exerciţii creative.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă