Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2009  
         
  Articol:   TERAPIE OCUPAŢIONALĂ- STRATEGIE DE INTERVENŢIE POZITIVĂ ÎN REGIMUL DE VIAŢĂ AL PERSOANELOR DE VÂRSTA A TREIA.

Autori:  PÁL ERIKA, MAROLICARU MARIANA.
 
       
         
  Rezumat:  

Terapie ocupaţională- strategie de intervenţie pozitivă în regimul de viaţă al persoanelor de vârsta a treia. Persoanele de vârsta a treia ridică multe probleme în plan social şi personal. Este vârsta la care apar serioase probleme de existenţă. Un număr dintre aceste persoane devin locuitori a unor case de bătrâni, majoritatea din acestea neavând condiţiile necesare de existenţă pentru oameni care au muncit toată viaţa.Tema îşi propune să studieze factorii de care depinde calitatea vieţii la vârsta a treia, care este rolul terapiei ocupaţionale, privită în ansamblu; ce activităţi se recomandă a fi introduse în regimul de viaţă al persoanelor de vârsta a treia. Observaţiile efectuate ne-au arătat că este posibil să se organizeze mai bine, mai raţional regimul de viaţă al persoanelor din casele de bătrâni, în aşa fel încât acestea să fie implicate într-o serie de activităţi care să le insufle sentimentul utilităţii.

Cuvinte cheie: vârsta a treia, terapie ocupaţională, calitatea vieţii

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă