Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2021  
         
  Articol:   ASOCIEREA DINTRE INDICELE DE MASĂ CORPORALĂ, MASĂ MUSCULARĂ, ȚESUTUL ADIPOS SUBCUTANAT ȘI CEL VISCERAL LA ADULȚI SĂNĂTOȘI: STUDIU TRANSVERSAL / CORRELATION OF BODY MASS INDEX, SKELETAL MUSCLE, SUBCUTANEOUS AND VISCERAL ADIPOSE TISSUE IN HEALTHY ADULTS: A CROSS SECTIONAL STUDY.

Autori:  LUKÁCS NORBERT CSABA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.66(3).25
Published Online: 2021-09-30
Published Print: 2021-09-30
pp. 69-76

VIEW PDF

FULL PDF

Asocierea dintre indicele de masă corporală, masă musculară, țesutul adipos subcutanat și cel visceral la adulți sănătoși: studiu transversal. Introducere. În secolul XXI, obezitatea reprezintă una dintre marile provocări medicale ale lumii. Țesutul adipos este distribuit în diferite proporții în corpul uman în funcție de localizarea sa. Scopul cercetării. Scopul acestui studiu constă în determinarea relației dintre indicele de masă corporală, masa musculară, țesutul adipos subcutanat și cel visceral la studenții din anul I ai Universității Creștine Partium din Oradea. Subiecți și metode. Cercetarea a inclus un eșantion de 112 studenți. Analiza compoziției corporale s-a făcut prin metoda bioimpedanței electrice. Rezultate. Conform datelor înregistrate, 23% dintre subiecți au fost supraponderali sau obezi și 15% au avut un procent de mușchi scheletici scăzut. Concluzii. În cazul ambelor genuri există o corelație negativă semnificativă între procentul de mușchi scheletic și țesutul adipos subcutanat și o corelație negativă semnificativă între procentul de mușchi scheletici și țesutul adipos visceral.

Cuvinte-cheie: indicele de masă corporală, masă musculară, țesut adipos subcutanat, țesut adipos visceral
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă