Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2020  
         
  Articol:   STUDIU COMPARATIV PRIVIND UTILIZAREA UNEI METODE ALTERNATIVE PORTABILE PENTRU MĂSURAREA DESPRINDERII DE PE LOC ÎN JOCUL DE VOLEI MASCULIN / COMPARATIVE STUDY ON THE USE OF A PORTABLE ALTERNATIVE METHOD FOR MEASURING HIGH JUMP IN MEN''''S VOLLEYBALL GAME.

Autori:  STUPAR RADU-CRISTIAN, MONEA GHEORGHE, SANTA CRISTIAN, SOMÂTCĂ IOANA ALEXANDRA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.65(3).26
Published Online: 2020-09-30
Published Print: 2020-09-30
pp. 115-122

ARTICLE PDF


FULL PDF

Studiu comparativ privind utilizarea unei metode alternative portabile pentru măsurarea desprinderii de pe loc în jocul de volei masculin. Desprinderea de pe loc este o calitatea foarte importantă în jocul de volei modern. Înălțimea desprinderii pe verticală poate fi măsurată printr-o varietate de modalități, de la cele mai sofisticate (platforma de sărituri, covoarele de sărituri), la cele la îndemâna tuturor (testul Sargent,și Vertec). Prin intermediul acestui studiu am urmărit analiza comparativă a unei metode alternative pentru măsurarea desprinderii de pe loc, folosind dispozitivul G-Vert, cu un dispozitiv cunoscut și utilizat în prezent de mai mult federații pentru măsurarea desprinderii de pe loc. În urma aplicări testărilor Counter-movement jump Test, (CMJ) sau Static Vertical Test, (SVT) și Approach Vertical Test (AVT), valorile obținute au fost înregistrate, analizate și comparate cu ajutorul programelor de prelucrare și analiză statistică Microsoft Xcel și IBM SPSS. Rezultatele analizei celor două teste, ne indică diferențe mici între ele, fapt care atestă dispozitivul G-Vert, ca dispozitiv de încredere pentru măsurarea desprinderii de pe loc. Dispozitivul G-Vert, în plus pe lângă capacitatea de a înregistra desprinderea pe verticală, ne oferă informații legate de forța gravitațională care este exercitată asupra corpului în timpul săriturii, și forța cu care se realizează desprinderea de pe loc, informații care sunt oferite de platforma de sărituri.

Cuvinte-cheie: G-Vert, desprindere pe verticală, săritură, măsurători, teste.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă