Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2018  
         
  Articol:   INFLUENȚA PĂRINȚILOR ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ATITUDINEA ADOLESCENȚILOR FAȚĂ DE ACTIVITATEA FIZICĂ ȘI SPORTIVĂ ÎNTR-O SOCIETATE ÎN SCHIMBARE: CAZUL TRANSILVANIEI / PARENTS’ INFLUENCE ON ATTITUDES OF ADOLESCENTS TOWARDS SPORT AND PHYSICAL ACTIVITY IN A CHANGING SOCIETY: THE CASE OF TRANSYLVANIA.

Autori:  SANDOR IOSIF, ISIDORI EMANUELE, TADDEI FRANCESCO, ȘTEFĂNESCU HOREA LEONIDA, KALININ RĂZVAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(3).20

Published Online: 2018-09-30
Published Print: 2018-09-30
pp. 17-27


VIEW PDF: PARENTS’ INFLUENCE ON ATTITUDES OF …

Influența părinților în ceea ce privește atitudinea adolescenților față de activitatea fizică și sportivă într-o societate în schimbare: cazul Transilvaniei. În zilele noastre, în România, țară integrată recent în Uniunea Europeană, sunt disponibile date minime privind comportamentele active ale tinerilor. Tiparele comportamentului fizic al adolescenților în vârstă de 14-18 ani din regiunea Transilvaniei au fost rareori studiate. Pentru a examina și pentru a înțelege mai bine aceste comportamente, unui eșantion de 750 adolescenți a fost administrat un chestionar bazat pe scara Likert. Chestionarul conceput în scopul de a detecta implicarea adolescenților români din regiunea Transilvania în activitatea fizică și sportivă și să scoată în evidență influența anumitor categorii de persoane care au influențat cel mai mult alegerea tipului de activitate fizică și sportivă. Datele obținute scot în evidență rolul părinților, ca principalii agenți educaționali, în influențarea implicării adolescenților în activitatea fizică și în sportivă. Influența parentală pare a fi mai semnificativă pentru fetele și băieții care trăiesc în mediul rural decât pentru cei din orașe. În concluzie, acest studiu dorește să încurajeze părinții români, prin intermediul sprijinului educațional, ca să reflecteze asupra propriilor caracteristici, orientări și modele pedagogice pentru a-și juca mai bine rolul de educatori în societatea românească.

Cuvinte-cheie: activitate fizică, părinți, familie, educație, valori
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă