Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   INTEGRAREA ÎN GRUPUL SOCIAL CA DIMENSIUNE A SOCIALIZĂRII / INTEGRATION INTO SOCIAL GROUP AS DIMENSION OF SOCIALIZATION.

Autori:  ALINA RUSU .
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(3).27

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

VIEW PDF: INTEGRATION IN SOCIAL GROUPS AS A DIMENSION OF SOCIALIZATION

Integrarea în grupul social ca dimensiune a socializării. Dimensiunea socializării este de învățare a regulilor grupului, de integrare și dobândire a apartenenței la acel grup. Cercetarea europeană subliniază faptul că minoritățile etnice nu prea sunt integrate, față de cei majoritari, pe piața muncii sau în educație. Sportul are un foarte mare impact în procesul de socializare. Potrivit unor autori se ridică problema dezvoltării unei judecăți morale cu ajutorul sportului, acesta influențând diferit indivizii și grupurile acestora. Nu poate fi neglijat faptul că sportul dă uneori naștere la situații de masă, când rațiunea este înlocuită de manifestări iraționale, ducând la acte de violență.

Cuvinte-cheie: sport, socializare, grupuri, comportament.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă