Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2017  
         
  Articol:   METODE SPECIFICE UTILIZATE LA EVALUAREA ÎNDEMÂNĂRII ÎN JOCUL DE FOTBAL LA GRUPA DE VÂRSTĂ 10-12 ANI / SPECIFIC METHODS USED IN EVALUATION OF FOOTBALL GAME SKILLS FOR THE 10-12 YEAR GROUP.

Autori:  DAN MONEA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.62(3).23

Published Online: 2017-09-30
Published Print: 2017-09-30

VIEW PDF: SPECIFIC METHODS USED IN EVALUATION OF FOOTBALL GAME SKILLS FOR THE 10-12 YEAR GROUP

Metode specifice utilizate la evaluarea îndemânării în jocul de fotbal la grupa de vârstă 10-12 ani. Cerința modelării dezvoltării calităților motrice pe lângă corelarea cu pregătirea tehnică și tactică se realizează și în ceea ce privește conținutul, structura și dinamica efortului specific. Îndemânarea este în esență o calitate fizico-tehnică complexă. Putem face diferență între un jucător îndemânatic și unul înzestrat cu o îndemânare superioară, însă valoarea absolută a lor nu o putem stabili, din lipsa mijloacelor care să aibă un caracter obiectiv, pentru a determina cât mai exact această diferență. Cu ocazia dezvoltării îndemânării generale, prin exerciții de gimnastică, sau alte mijloace la dispoziție, nu urmărim automatizarea mișcărilor cu orice preț și în mod mecanic, ci vom determina jucătorul să și gândească.

Cuvinte-cheie: îndemânare, metode, mijloace, rezultate, evaluare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă