Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   MĂSURI DE PREVENIRE A ACCIDENTĂRILOR ÎN RUGBY-UL DE PERFORMANȚĂ / MEASURES TO PREVENT INJURIES IN THE PERFORMANCE RUGBY.

Autori:  POP SERGIU, CHIHAIA OCTAVIAN.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: MEASURES TO PREVENT INJURIES IN THE PERFORMANCE RUGBY

Măsuri de prevenire a accidentărilor în rugby-ul de performanță. Lucrarea conține informații despre prevenirea accidentelor în jocul de rugby și descrie aceste metode astfel încât să fie folositoare pentru cei ce doresc să combată accidentările. Accidentările sunt descrise pentru a putea oferii informații despre cum se manifestă accidentările în funcție de gravitatea și frecvența lor. Această lucrare conține informații privind accidentările frecvente din jocul de rugby precum și metode de prevenire a accidentărilor din acest joc de contact. Accidentările sunt prezentate în ordinea frecvenței și gravității lor, iar metodele de prevenire sunt prezentate în ordinea în care se folosesc conform planificărilor și modului de folosire.

Cuvinte cheie: accidentări, metode de prevenire, sport de performanță, rugby, fracturi, entorse, întinderi, luxații.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă