Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   EFECTELE COORDONARII MANA-OCHI ASUPRA ECHILIBRULUI POSTURAL / THE EFFECTS OF HAND-EYE COORDINATION OVER POSTURAL BALANCE.

Autori:  COSMIN PRODEA.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: THE EFFECTS OF HAND-EYE COORDINATION OVER POSTURAL BALANCE

Efectele coordonării mână-ochi asupra echilibrului postural. Premize. Menţinerea echilibrului poate fi îmbunătăţită prin exerciţii fizice atât aerobe cât şi anaerobe. Coordonarea şi îndemânarea sunt deprinderi motrice care contribuie şi ele la această acţiune. Studiile din domeniu arată importanţa receptorilor vestibulari, vizuali şi ai sistemului somato-senzitiv în menţinerea echilibrului şi îmbunătăţirea acestuia. Noi vom arăta că exerciţiul fizic influenţează şi îmbunătăţeşte echilibrul. Obiective. Obiectivul acestui studiu a fost de a determina daca platforma AMTI Netforce poate fi folosită ca o metodă obiectivă de măsurare a efectelor coordonării mână-ochi asupra echilibrului. Metode. Am folosit platforma AMTI Netforce pentru toate măsurătorile, concentrându-ne pe două caracteristici: lungimea şi aria centrului de presiune. Rezultate. Rezultatele sugerează că mişcările ce presupun coordonare influenţează echilibrul postural. În special, rezultatele noastre sugerează faptul că atunci când un subiect execută mişcări de coordonare lungimea traiectoriei centrului de presiune creşte, astfel consolidând presupunerea noastră că platforma de forţă AMTI poate fi utilizată ca un instrument obiectiv de măsurare a efectelor coordonării asupra echilibrului. Concluzii. Am demonstrat că platforma de forţă ne oferă o metodă obiectivă şi fiabilă de a identifica orice diferenţă dintre diferite poziţii şi mişcări. Finalizând această primă etapă înseamnă că am descoperit o unealtă obiectivă pentru următoarele etape ale cercetării noastre.

Cuvinte cheie: chilibru, coordonare mână-ochi, AMTI Netforce
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă