Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2012  
         
  Articol:   FORMAREA PERSONALULUI CU FUNCŢII DE CONDUCERE ÎN ORGANIZAŢIILE SPORTIVE / TRAINING OF PERSONNEL IN LEADERSHIP POSITIONS IN SPORT ORGANIZATIONS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Formarea personalului cu funcţii de conducere în organizaţiile sportive. Succesiunea în management este un sistem cuprinzător al proceselor de evaluare şi dezvoltare care sprijină atracţia, dezvoltarea, recompensa şi păstrarea indivizilor talentaţi, pornind de la nivelul poziţiei de intrare până la managementul superior înalt. Programele succesiunii în management pot cuprinde angajaţii şi voluntarii din vârful organizaţiei, până la nivelurile inferioare. Depinzând de mărimea organizaţiei sau poziţiei pot fi luate în considerare diferitele abordări ale succesiunii şi talentului în management şi tipurile de oportunităţi oferite angajaţilor şi voluntarilor pentru a câştiga cunoştinţe şi capacităţi. O organizaţie sportivă poate ţinti un rol individual (rol al conducerii voluntare), expertiza particulară profesională sau clasificări mai generale (coordonator de programe). Există un număr de principii cheie care contribuie la succesiunea eficace în management, dar, ca în oricare alt proces şi în cadrul proceselor de succesiune şi talent în management există bariere în atingerea eficacităţii. Jacobs (2005) sugerează că există şase tipuri de „derapaje”: informaţia inexactă şi alegerile limitate; o focalizare asupra unei singure persoane pentru fiecare rol specific; o dezvoltare săracă a experienţei; înţelegerea greşită a ceea ce este necesar pentru succes în viitor; eşecul în execuţie şi urmarea întocmai; lipsa explicaţiilor. Bernthal & Wellins au identificat cinci direcţii în cadrul programelor de succesiune şi talent în management: a) extinderea succesiunii în management spre nivelele inferioare ale organizaţiei; b) un profil de succes pentru evaluarea promtitudinii; c) evaluarea totală a persoanei în scopul dezvoltării; d) selectarea de talente şi din rândul forţei de muncă experimentate; e) dezvoltarea accelerată prin învăţarea aplicată şi reţele de mentori/îndrumători.

Cuvinte cheie: formarea, succesiunea, management, sport, personal

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă