Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2012  
         
  Articol:   RELAŢIA CONŢINUT ŞI FORMĂ ÎN COMUNICARE ŞI ROLUL APEI ÎN TRANSMITEREA INFORMAŢIEI / THE RELATIONSHIP BETWEEN CONTENT AND FORM IN COMMUNICATION AND THE ROLE OF WATER IN THE TRANSMISSION OF INFORMATION.

Autori:  GROSU EMILIA FLORINA, GROSU VLAD TEODOR, MIHAIU COSTINEL.
 
       
         
  Rezumat:  

Relaţia conţinut şi formă în comunicare şi rolul apei în transmiterea informaţiei. Comunicarea este una dintre condiţiile de bază în orice tip de activitate. Ştiinţa modernă susţine că structura apei din corpul fiecărei fiinţe umane este identică cu structura apei în care s-a născut aceasta.În acest studiu noi ne-am propus să cercetăm şi să constatăm care este proporţia dintre “componentele factorilor care determină o bună comunicare în sport în vederea creşterii performanţelor sportive” (Winneck, Y.,1995, p.125). “Este ştiut faptul că efectul unei bune comunicări într-o echipă duce la o consolidare a acesteia, iar acest efect este bazat pe individualizarea comunicării asupra fiecărei persoane în parte prin folosirea tehnicilor specifice, obţinând astfel rezultate maxime cu un efort minim posibil”(Grosu, E., F., 2009, p. 372) Am apelat la termenul de “pentacomunicare”, acest termen fiind introdus şi înregistrat în literatura de specialitate începând din anul 2006 de către Massimo Piovano, pentru a delimita clar componenetele comunicării. Globalitatea pentacomunicării este pusă în evidenţă prin următoarele cinci dimensiuni: înţelegerea, claritatea, amabilitatea, curajul şi conştiinţa. “Testul pentacomu nicării ” a fost realizat şi înregistrat de către Massimo Piovano în anul 2006, iar noi l-am aplicat pe mai multe loturi de sportivi: gimnastică artistică, dans, gimnastică aerobică şi fitness, gimnastică ritmică, patinaj artistic.

Cuvinte cheie: apă, comunicare, pentcomunicare, axa relaţiei, axa conţinutului, cod, individualizare, mesaj.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă