Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2011  
         
  Articol:   EDUCAŢIA FIZICĂ ŞI PLATFORMA DE PROMOVARE A SĂNĂTĂŢII STUDENŢILOR CA UN ELEMENT AL STRATEGIEI PENTRU SĂNĂTATE AL UNIUNII EUROPENE ŞI NIVELUL DE FITNESS CARDIORESPIRATOR AL STUDENŢILOR DIN POLONIA, SLOVACIA, ROMÂNIA.

Autori:  SANTA CRISTIAN.
 
       
         
  Rezumat:  Scopul lucrării a fost de a prezenta unele aspecte cu privire la Platforma de Promovare a Sănătăţii Studenţilor www.studentfit.eu în Educaţia Fizică, precum şi o analiză a nivelului de fitness cardiorespirator al studenţilor. Studiul a inclus un eşantion randomizat de 353 studenţi de la Universitatea din Oradea, România (204 femei, 149 bărbaţi), iar rezultatele au fost comparate cu cele obţinute de studenţi polonezi şi slovaci ale căror universităţi fac parte din Euroregiunea Carpaţilor (Rzeszów, Krosno, Presov). Analiza a inclus 4355 de studenţi din Polonia, Slovacia, România, care au fost testaţi din punct de vedere al fitness-ului cardio-respirator şi prin măsurarea unui set de indicatori somatici. Rezultatele semnificative din punct de veder statistic au evidenţiat faptul că studenţii din România au obţinut rezultate mai mici în ce priveşte fitness-ul cardiorespirator decât cei din Polonia şi Slovacia.

Cuvinte cheie: educaţie fizică, fitness cardio-respirator, sănătate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă