Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2010  
         
  Articol:   IMPORTANŢA KINETOTERAPIEI ÎN ECHILIBRAREA ŞI CORECTAREA SCOLIOZEI DE GRADUL III LA PUBERTATE - STUDIU DE CAZ -.

Autori:  ZAMORA ELENA, MARIA-DANIELA MACRA-OŞORHEAN.
 
       
         
  Rezumat:  

În lucrarea de faţă se prezintă un studiu de caz, o scolioză cu curbură majoră: toracică dreaptă – lombară stângă, cu diformitate severă. Studiul a fost efectuat pe o durată de 6 luni, subiectul lucrând 5 zile pe săptămână sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului, având ca scop, echilibrarea scoliozei prin exerciţiile specifice. În prima fază s-a stabilit ca obiectiv, pregătirea organismului pentru gimnastică medicală, efectuându-se pe o durată de 10 zile şcoala spatelui. În a doua fază, exerciţiile au avut ca scop, dezvoltarea musculaturii subdezvoltate din zona toracală şi cea lombară. În ultima fază, exerciţiile au fost concentrate pentru musculatura scapulo-humerală a membrului superior stâng, deoarece zona lombară a subiectului dezvoltându-se armonios, iar coloana vertebrală prezentând grade normale de deviaţie. Pe întreaga perioadă a studiului, pe lângă exerciţiile de kinetoterapie au mai fost folosite cu scop terapeutic, electrostimularea şi masajul medical. În urma programului de tratament aplicat subiectul ajunge în timp la o ţinută apropiată de normal şi redobândeşte o atitudine normală.

Cuvinte cheie: scolioză, pubertate, echilibrarea scoliozei, kinetoterapie.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă