Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2010  
         
  Articol:   EFICIENTIZAREA TRATAMENTULUI EDEMULUI PERIFERIC LA PACINEŢII CU ICC CL. III. NUMA PRIN MIJLOACE KINETOTERAPEUTICE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Eficientizarea tratamentului edemului periferic la pacineţii cu ICC CL. III. NUMA prin mijloace kinetoterapeutice. Lucrarea de faţă îşi propune ca prin aplicarea masajului de drenaj limfatic (MDL) din perioada de spitalizare, combinat cu tratamentul medicamentos, să se obţină o dispariţie mai rapidă a edemului periferic din IC. Studiul s-a efectuat pe 20 de bolnavi, cu diagnosticul de ICC st. III cu edem la nivelul gambelor şi picioarelor, 10 urmând tratament medicamentos şi MDL, iar 10 doar medicamentos. Pe parcursul cercetării am efectuat înregistrări ale bilanţului perimetric la ambele loturi de pacienţi. În urma aplicării MDL, se poate afirma că edemul periferic a dispărut mult mai repede la pacienţii din lotul experimental, comparativ cu cei din lotul de control.

Cuvinte cheie: insuficienţă cardiacă, edem, drenaj limfatic

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă